Shiatsu

Shiatsu, som betyder fingertryck, är en japansk behandlingsform som traditionellt utförs på en mjuk madrass på golvet. Med hjälp av mjuka tryck med fingrar, handlovar och handflator stimuleras kroppens olika energibanor eller meridianer. Med ökad energiflöde i kroppen kan symptom som t. ex. värk, spänningar och stress lindras och även naturliga processer som bland annat matsmältning, menstruation, blodcirkulation och andning kan stärkas och förbättras.

Enligt det österländska synsättet på hälsa mår vi bra om kroppens energier rör sig fritt i sin egen rytm. Under en shiatsubehandling stimuleras energierna under ett dynamiskt flöde vilket gör att blockeringar frigörs och cirkulationen i kroppen ökar.  Samtidigt slappnar kroppen av och i detta tillstånd av halv vakenhet har vi möjlighet att hitta vår balans och ge kroppen chans till djupt läkande.

Shiatsu hjälper bl. a. till att stärka kroppens självläkande förmåga, öka vår kroppsmedvetenhet och ge oss, ofta välbehövlig, djup avslappning och välbefinnande. Effekten blir gradvis djupare vid regelbundna behandlingar. Den ger oss även chansen att gradvis bli allt mer medvetna på energibalansen i kroppen så vi själva kan styra vårt beteende, tankar och känslor mot balans. I sin allra renaste beskrivning stödjer shiatsu oss i att skapa en livsstil som främjar en allt bättre hälsa och en insikt i vad vi människor egentligen består av.

Du bör ha mjuka följsamma kläder på dig och innan behandlingen är det bra att ta av klocka och skärp för bästa möjlig avslappning.

Vill du boka en shiatsubehandling? Kontakta Filippa!